41 års dag hos Mikkelsens med kaker og is startet gildet, deretter forflyttet vi oss til Forus og spiste mer kake og is (kransekaken var oppspist, men blåbærpai er en strålende erstatning), og da vi avslutningsvis inviterte naboen på sen middag, og de spanderte sitronfromasj til dessert, fikk vi strålende hjelp til å runde av inntaket av sukker på en voksen måte....
Middagen var vedig god, og tar cirka 20 minutters arbeid, dvs under 1 time fra kjøleskapsdøren åpnes til maten står på bordet (hvis man er litt effektiv da...)
Mexicansk ovnsbakt fisk (ishavsrøye) med beans'n'rice (4 personer)
Først må du skaffe skikkelig fisk - vi kjøpte ca 1 kg hel ishavsrøye dvs 2 fisker, men noen fine små bekkørret er jo optimalt. Det er jo stiligst sånn serveringsmessig hvis man har en fisk til hver, men det er jo sjølvsagt ikkje naudsynt.
Okei, sett ovnen på 180 grader, skyll fiskene og tørk dem med kjøkkenpapir. Ta salt og pepper både inni og utenpå, fyll buken med frisk koriander og legg dem i en liten ildfast form.
1 gul og 1 rød paprika finhakkes
2 sjampinjong i små terninger
2 chili uten frø, finhakket
4 sjalottløk, tynne skiver
fordeles over fisken i et jevnt lag
bland 1 ss hvitvinseddik med 2 ss sukker (evnt 2 ss sushieddik som er mitt valg) og 1 ss sitronsaft
drypp blandingen jevnt over fisken, dekk formen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen.
De trenger ca 30 minutter i ovnen, men det gjør ikke noe om de står litt lenger...
(de er ferdige nå ryggfinnen løsner lett når du trekker i den)
Kok ca 250 g langkornet ris etter anvisning på pakken, sil av en boks med røde bønner (legg bønnene i en sikt og spyl dem godt med vann -dette er for å bli kvitt hermetikksmaken). Bland ris og bønner og tilsett 1 ts spisskummin, 1 ts malt koriander, chilipulver og sort pepper. Til slutt tilsetter du 4 ss hakket, frisk koriander.
Lag en grønn salat og server med olje/balsamico, søt chilisaus og stekesjyet fra fisken.
Legg opp fisken på et fat med grønnsakene ved siden av, og hell sjyen over i en liten bolle så er det lettere å forsyne seg.
Spander en flaske rødvin og friskt, kaldt vann, så blir det et herremåltid dette også...
PS: vi har fått ny bredbåndsleverandør siden sist, og av en aller annen grunn er PCen min omdannet til seig seig sirup samtidig. Derfor er denne posten så og si kjemisk fri for linker og bilder - alt tar såååååååå lang tid at jeg rett og slett ikke gidder!
Men jeg måtte skrive ned oppskriften mens jeg husker den...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar