torsdag, juli 07, 2005

Ny på håret!


Vi har hatt en sammenhengende og felles "bad hair day" i over ett år her i 111. Nå var det nok! Klokken to i ettermiddag klatret jeg opp i frisørstolen på KICK og overga såta mi over til unge fru Furubotn.

To og en halv time senere halset jeg oppover Kirkegaten for å finne en minibank sånn at jeg kunne overøse de bolde hårstylister en god slump penger selv om terminalen deres streiket i varmen... Det tar litt tid og det koster flesk, men noen ganger må det bare til.

Min gode mann hadde tekstet en oppmuntrende melding om reker til middag, håret ble bra, solen skinte og bilen sto på "betal etterpå" parkering...bedre kan man vel ikke ha det?

Jenny og jeg tok en liten stroll i nabolaget mens Per Egil var ute på et oppdrag på jobben. Vi ble overrasket av en regnskur, og det var noe av det stiligste Jenny hadde vært med på. Masse vann rett i hodet! Stiligt!

Reker i Stavanger

Tatt i betraktning at vi bor i Stavanger og har tilgang på virkelig gode, ferske og rimelige reker hele året, så spiser vi det egentlig altfor sjelden! Det er jo utrolig godt!

Sommeren er egentlig ikke den optimale tiden å spise reker på, men de er strålende gode nå også....

1 kg ferske reker (dvs kokte, men kokte i dag morges, ikke i går eller i fjor)
(Noen krabbeklør, eller et fylt skall for de som vil skjerpe smaken litt)

Et godt franskbrød, helst landbrød/surdeigsbrød av en eller annen sort

En god frisk salat (isberg, ruccola, smakstomater, purre, paprika)

Garnityr:

Olje/balsamico til salaten
Sitronskiver til rekene (og fingrene)
Majones
Pepper

I dag delte vi rett og slett en bittebitteliten musserende og en masse Pellegrino

Ingen kommentarer: