lørdag, juli 09, 2005

Nå er det snart ferie! Nesten.

I går kveld fikk vi storveis mail fra Einar&Siri med allslags gode tilbud og en påminnelse om at det nå er kun 3 uker til avreise! Vi innkalte til pow wow i kveld (de tre musketerene skulle overnatte hos mormor), og agendaen var "drikka og spisa og gleda oss t ferien".
Jeg er stolt over å si at vi holdt oss til agendaen kvelden til ende.

Jeg hadde avtale med optikuskameraten klokka halv-tre, og fikk anledning til å drive litt sjopping på arbeidsgivers regning i dag (skal ta det igjen, asså).

Food story kjøpte jeg brød fra Jacobs bakeri , marinerte oliven, verdens beste tomater fra campo, mokkabønner og gratiskjeks som går ut på dato....og magisk fransk smør med havsalt!

en liten tur på polet etter en flaske jurassique og en kartong med petit chablis,

og et som alltid hyggelig og informativt besøk på Ekofisk etter breiflabb og denslags...

Nei, nå må jeg komme til saken:

Breiflabb med artisjokk og tomatsalat
(4 porsjoner)

Sett ovnen på 125 C
Lag en enkel salat og skjær opp brød

ca 700 g fersk breiflabb (filetert)
saltes og pepres og stekes på grillpanne i to-tre minutter (til filetene har fine striper...)
Settes i ovnen i 6-10 minutter etter tykkelsen på fileten (breiflabb er best hvis den ikke er heeelt gjennomstekt)

varm ca 2 ss god olivenolje
2-3 fedd hvitløk i tynne skiver freses lett i oljen
tilsett
2 ss balsamicoeddik
4 artisjokkbunner (eller hjerter) delt i fire

når artisjokkene er varme, tilsetter du

en boks verdens beste tomater (se over) evnt 6-7 ferske tomater i terninger
en håndfull basilikumblader

varmes forsiktig og...

Simsalabing! Ferdig!

Ja, og så litt ekstra pepper da...blir aldri for mye nykvernet sort pepper, så bare kjør på!

Ka e nauå då når fastfood e så fast og så enkelt?

Ingen kommentarer: