mandag, juli 04, 2005

Forglemmelig mandag

En av de dagene som bare forsvinner...

Kari Dagmamma er på ferie, så Jenny er med prestedatter Linda for tiden. Det ser ut til å gå veldig bra, hun fikk til og med et lite smil i morges.

Når driver Per Egil og vasker huset, bokstavelig talt: han høytrykksspyler hele huset. Og Jenny sover...det er utrolig hvordan hun kan sove når det passer seg sånn. Det bråker vanvittig her inne, men hun snorker i vei. Det viser bare at det gamle jungelordtaket fremdeles gjelder: Jenny sover når Jenny vil.

Huset skal males i sommer, og da må det vaskes med Pingo Kraftvask. Det er visst det eneste saliggjørende.
Det utrolig fine gjerdet vårt må nok også under kosten i år. Vi får lage ny design - blir nok et slags blomstermotiv tenker jeg.

Dro innom på Meny med lillejenta i kurven. Det er jo der maten kommer fra, så det er rimelig uproblematisk å ta henne med slike steder.
Glemte å kjøpe Pellegrino! Ikke fordi vi ikke har, men fordi det er et prinsipp å ta med en flaske hver gang vi handler der - de tok tross alt inn dette vannet ene og alene på grunn av våre nitidige etterlysninger. Vi føler jo naturligvis et visst ansvar...

Handlet friske grønnsaker og baserte middag på frosne scampi direkte fra fryseboksen.
Manglet løk i enhver form, så Per Egil og lillejenta tasset bort på Prixen mens jeg gjorde klar resten av maten.

Scampi i rød curry og kokos med grønnsaker og fullkorn fusili
10 min forberedelser, 10 min koking

Start med å sette over lettsaltet vann til fusilien

1 ss olje (nøytral - peanøtt, raps e.l.)
1 liten purreløk, skivet
1 fedd hvitløk, skivet

ha oljen i en wok (eller sautépanne) fres løken i oljen i et minutt, tilsett
2 ss rød currypaste

fres sammen i et minutt eller to, tilsett

ca 20 brekkbønner, renset og delt i to
ca 5 store aroma sopp, skivet
ca 1/2 paprika, skivet
(+ 1 chili, finhakket hvis du vil ha det enda sterkere)

la dette surre noen minutter (sett på fusilien - ca 4-5 dl)
tilsett

1 ss Thai fish sauce (nam pla)
200 ml kokosmelk

deretter
1 ss frisk koriander, hakket
1 ss frisk bladpersille, hakket
og 12-15 scampi (rå, renset og tarmen fjernet)

kok forsiktig i ca 5 minutter

Voilà, dîner pour trois!

Jeg får ikke lov til å legge inn bilder i dag ser det ut for....nei, da får jeg la det være da.

Ingen kommentarer: