Kjør oppskrift!
Kok en passende mengde ris til ca fire personer. Det tar ca 30 minutter å lage fiskegryten.
Del en fennikel i terninger og to-tre gulrøtter i (ikke altfor tynne) skiver. Finhakk tre fedd hvitløk.
Smelt 1 ss smør i en middels stor gryte, ha i hvitløk og fres på relativt sterk varme i 1 minutt.
Ha i fennikel og gulrøtter og la det frese i 5 minutter til.
Ha i 2 ss tomatpuré og fres alt enda et par minutter.
Ha i 2 dl vann og 1 dl matfløte, 1 ss hvitvinseddik, 1 ss karripulver (gjerne ”norsk”), litt grønnsaksbuljong (tilsvarende 1 terning omtrent) og salt og pepper. La dette putre noen minutter.
Del opp 6-700 gram fisk (sei, lyr, torsk…) i fine små stykker og ha det i gryten.
Legg på lokk og la fisken trekke i ca 5 minutter.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar