fredag, juli 24, 2009

Bringebæris

Har jeg aldri skrytt av at vi har ismaskin? Hæ? Det kan ikke være mulig. Det må være søkemotoren det er noe i veien med. Jeg finner i alle fall ikke noe om den når jeg søker. Aldri? Virkelig?

Vi har i alle fall en liten ismaskin. Ikke noe fancy greier, en helt enkel og billig en som klarer å lage omtrent en liter is, og som trenger 18 timer i fryseboksen mellom hver batch. Genialt allikevel.

Du kan lage hva som helst på isfronten med en slik maskin (det kan du naturligvis uten også, du trenger vel strengt tatt bare en fryseanretning, men da må det røres og passes på og denslags. Det er vi ikke egnet til på Fremad. (Hm...jeg er helt sikker på at jeg har skrevet om dette før...ja,ja)).

Du kan lage florlette sorbeter eller blytunge fløteiser med sjokolade og nøtter. Hva som helst egentlig, men noen ganger skal man bare bruke opp bærene fra naboens hage og ha med seg noe godt til lunsjbesøk hos en venninne, "det smaker jo alltid godt med hjemmelaget is men vi har jo ikke fløte i huset og butikken er vel stengt nå?" så da kan man for eksempel gjøre sånn:

Knus 3-400 gram bringebær med stavmikseren. Pisk eggedosis av 4 eggeplommer og 3-4 ss melis (hvis bærene er lite søte etter regnfulle dager kan det lønne seg å ha i litt mer melis). Bland 3 dl kesam (tilsett gjerne litt vanilje/vaniljesukker hvis du har - nb: ikke bruk vaniljesukker laget med vanilin, vær så snill. Erk. Det er laget av råtne planker...) og bærmølja i eggedosisen, ha hele stasen i ismaskinen og sett deg fredelig i sofaen med dagens avis og vent (hvis du har småbarn krever akkurat dette punktet naturligvis at du venter til etter barna har lagt seg, men ellers...vent).

Etter ca 40 minutter er det på tide å sette på kaffen og gjøre seg klar til å spise is.

Ingen kommentarer: