Enkle observasjoner fra den franske provinsen.
1. Det er ikke nødvendigvis enkelt å finne noe å spise 1. påskedag.
2. Det er ikke nødvendigvis særlig enklere 2. påskedag. I alle fall ikke etter kl 12:00.
3. Eller en hvilken som helst dag mellom kl 14 og 19. hvis det er et restaurantmåltid du er ute etter.
4. Det er ikke sikkert at det er trådløse nett å koble seg på for å bestille hotellrom eller andre viktige ting.
5. Det er faktisk ikke sikkert at det er dekning på mobiltelefonen der du befinner deg.
6. Det kan hende at omvisningen på slottet/museet/severdigheten kun er på fransk
7. Det kan også hende at all informasjon på turistkontoret kun er tilgjengelig på fransk
8. Den lille lommeparløren inneholder sannsynligvis ikke mer enn 3 % av de ordene du har behov for når du er på restaurant. 9. ”Menu” er ikke det samme som meny.
10. Det er ikke alltid det hjelper å ha vilje til å spørre om veien, man må forstå svaret også. GPS fremstår som en god investering.
11. Franske motorveier er flotte, raske og rette, men usigelig kjedelige og langtekkelige.
12. Kjører man utenom kan passasjerene bli bilsyke. Veldig bilsyke.
13. Det er ikke nødvendigvis så enkelt å skaffe seg noe å spise.
14. Det er enkelt å skaffe seg noe å drikke. Når som helst. Bar Central har åpent.
15. Hvis det er en bitteliten sjanse for at sjåføren av leiebilen kan bli sykelig – før opp alternativ sjåfør når du henter bilen. Etterpå er det umulig.
16. Det er ikke nødvendigvis logikk i butikkenes åpningstider. Noen har stengt ettermiddagen på mandag og torsdag, andre har stengt hele tirsdag, enkelte velger å stenge på lørdag men ha åpent ettermiddagen på søndag, mens andre igjen foretrekker å ha åpent nesten hver dag. Det eneste de er enige om er å stenge midt på dagen (akkurat da vi kommer på at vi skulle hatt noe å spise…)
17. Heldigvis har noen av dem slått opp åpningstidene på døren. Men det gjelder selvfølgelig ikke alle.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar