søndag, september 07, 2008

ChilikalkunburgeralaAmerika

I går ettermiddag var det fest og grillings på Fremad. Hele nabolaget pluss gjester fra fjern og nær (dvs fra Suldalsgata og Haukeliggata såvel som langveisfarende fra Kampen og Våland).
Pinataen som så varsomt ble fraktet som håndbagasje fra Portugal møtte endelig litt endelikt. Fylt med overvintret Halloweensnop ble den knust av ivrige barn med stokk, sukk.


Serveringen var overdådig og velsmakende. Masse grillmat, grønne salater, foccaccia, potetsalat, pastasalat, sjokoladekaker og eplepai. Strålende. Til alt overmål kom frender fra Haukeligata trillende med en stor gryte blomkålsuppe (med dill) i ellevetiden, akkurat da folket begynte å bli klare for nattmat. Genialt.

Vi trakk oss tilbake i tolvtiden for å forberede oss på konfirmasjon dagen etter (noe som viste seg å være klokt da Marie våknet tidlig for matservering, Jenny våknet i firetiden for å søke mer felleskap på "dåkkårs rom", Per E ble purret på vakta i femtiden, mens Marie ville ha enda mer mat i sekstiden), mens resten av selskapet turte i vei til et regnskyll tvang dem innendørs. Forflytningen la ikke noen demper på stemningen, og folket nøt sine drikkevarer til langt på natt. Gatefest er nok med dette en tradisjon på Fremad.

Vi kjørte safe med en pakke wienerpølser og foccaccia, men utfordret skjebnen og flaksen litt ved å lage ChilikalkunburgeralaAmerika:

Vi kvernet ca 850g kalkunbryst (standard Priorpakke) til kjøttdeig og kompletterte med følgende:

1 egg, 1 håndfull hakket koriander, 1 håndfull hakket bladpersille, 1 toppet ts chilipulver, en solid dose Cajun Hot Pepper Sauce, raust med knust chili, 1 toppet ts malt spisskumin, 1 revet (!) løk, 2 revne fedd hvitløk, 2 ss tomatpure, 2 ts salt, masse nykvernet sort pepper og 2 dl finrevet ost (f.eks cheddar).

Bland alt godt sammen til du får en seig, bleik og klumpete masse. Form burgere (ca 10), legg dem i en egnet rist evt. på alufolie, ha på litt mer salt og pepper og grill dem 5-6 minutter på hver side på en god og varm grill.

Serveres på brød (for eksempel foccaccia) med pesto eller guacamole og grønn salat. Mager festmat på 1-2-3.

Fremad skål!

Ingen kommentarer: