mandag, desember 17, 2007

Solsuppe

Familien var glade og slitne på en mandag seint i desember. En liten langhelg i et julepyntet og kaldt Berlin var forbi, og hverdagen på Fremad var som vanlig relativt rolig og vennligsinnet.

En kald og klar dag ropte på suppe, og tomatsuppe med smilende eggebåter og berlininnkjøpt parmesan passet veldig bra.

Tomatsuppe er helt unødvendig å kjøpe i pose, det er helt utrolig enkelt å lage selv så fremt man har en boks tomater i hus. Og det har man jo. Det tar ca 15-20 minutter å lage, avhengig av hvilken type pasta du har i suppen.

Finhakk en løk og et fedd hvitløk, fres løken til den blir blank i litt olivenolje, ha i 2 ss tomatpure, en boks hermetiske tomater og 5 dl buljong. Kok opp.
Mos med stavmikseren, og ha i akkurat så mye makaroni som du føler er passe.
Nå er det på tide å hardkoke ett egg eller to til hver hvis du liker å ha egg i suppen. Hvis det skal være en ekte solsuppe så trenger du tross alt noen gule smil som kan kikke opp av skålen.

Tilsett ca 1 ts tørket basilikum og litt svart pepper (er huset ditt miniatyrmenneskefritt kan en finhakket chili sette en finfin spiss å suppen). La suppen koke til pastaen er ferdig.

Server med ferskt brød, kokt egg og revet parmesan.
Fest!

Ingen kommentarer: