Noen ganger er man veldig heldig, og i går var flaksen og kjøkkenguden på min side når en kjapp fiskesuppe skulle serveres for mann og barn.
Man tager rett og slett 0,5 liter vann i en gryte, smuldrer i en terning grønnsaksbuljong (hvis jeg tilfeldigvis hadde noe fiskekraft liggende og slengende på kjøkkenet så ville jeg nok vurdert å bruke den…), hell i liten boks kokosmelk (165 ml), 2 ss tomatpure og ca 2 ts karripulver (fredelig norsk type), tilsett litt frisk koriander og et par cm ingefær.
La dette koke godt mens du kutter en fennikel, to-tre sopp, en liten løk/et par vårløk og et par tomater (fjern innmaten) i små terninger.
Kutt ca 500 gram fiskefilet (torsk, breiflabb, kveite) i passende biter og ha fisk og grønnsaker i suppen 5 minutter før servering.
Smak til med salt og pepper og la suppen trekke rolig til fisken er ferdig.
Server med ristet brød og iskaldt, friskt og nyfiltrert vann (eller en god og tørr hvitvin som nesten alltid er å foretrekke, bortsett fra når man drikker kun for å slukke tørsten og da er vi tilbake til iskaldt vann).
Veldig godt. Du burde prøve. Vellykket variant av fastfood a la Fremad.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar