tirsdag, mai 02, 2006

Mor Monsen i barnehagen

I morgen er SuperJenny 2 år.

Hun er ikke helt enig i det av en eller annen grunn, men hun er nå det. Uansett hva hun sier.

De litt sløve foreldrene hennes holdt på å glemme hele barnehagefeiringen i morgen, og hvis ikke mamman av en eller annen grunn plutselig fikk tanken dettende ned i hodet sånn i 15:56 tiden i ettermiddag så kunne dette blitt pinlig:

Ingen godis på bursdan i barnehagen!

Jeg er ikke så sikker på om ungene hadde lagt merke til det, men de voksne hadde vel blitt grusomt skuffet hvis det ikke vanket kake...

Så nå står Jamieformen i ovnen og godgjør seg med en solid dæsj margarin, sukker og egg som skal bli til en saftig og skikkelig gammaldags Mor Monsen.
(barnehagesize - nok til ca 16 unger og en fire-fem voksne, håper vi)

Sett ovnen på 200 grader og smør en langpanne/form på ca 25 x 35 cm.
Mål opp 450 gram sukker og 450 gram margarin, rør dette hvitt i en kjøkkenmaskin. Ha i 9 (jepp - ni) egg - ett og ett. Deretter måler du opp 450 gram hvetemel, 1.5 ts bakepulver og litt vanlije hvis du er glad i det. Rør alt sammen og fordel det sånn noenlunde jevnt i formen.

Dryss over ca 50 gram hakkede mandler, 50 gram korinter og to-tre ss perlesukker.

Stekes på midterste rille i ca 30 minutter (stikk en pinne i midten av kaken - hvis ingenting kleber seg på den er kaken ferdig).

Så får vi håpe at i alle fall bursdagsbarnet liker denslags gammelmodig godis.

På lørdag e det barnaselskab fra tri te fem cirka, og di så e i målgruppen e hjerteligt velkommen te Fremad (kanskje det er noe igjen av Mor Monsen også)!

Ingen kommentarer: