mandag, mai 08, 2006

Helledussen for noen fine dager!

Det er like fantastisk hvert år: plutselig er det sommer. Helt plutselig. Du tasser ut gatedøren en kveld, og den sure kalde vinden er plutselig omdannet til en vennlig og mild føhnvind som sveiper over Fremad. Neste morgen viser lynogtordenometeret 18 grader + and rising.

Da er det jammen fint å bo i verdens beste by, i den hyggeligste bydelen på den aller fineste parsellen.

Nå har det vært sommer i flere dager. Morelltreet blomstrer, plenen er klippet og det er altfor sent å beskjære rosene. Akkurat sånn skal det være.

I dag hadde verdens aller beste mann sett for seg "någe godt me scampi, pinjenøtter og någe grønt oppi" til middag, og da er det bare å svinge opp.

Pasta med ristede pinjekjerner, scampi og någe grønt.

Sett på lettsaltet vann til pastaen aller først. Dette går fort!
Rens 10-15 scampi, hakk 1 chili og 1 fedd hvitløk. Vask en stor bunt rucola og skjær opp ca 1/4 isbergsalat i sine strimler (og en vårløk hvis du har. )

Rist ca 40-50 gram pinjenøtter raskt i tørr wok, og ta dem ut igjen. Legg pastaen i det kokende vannet. Nå må noen dekke på bordet, finne frem pepperkvernen og skjenke vann i glassene!

Ha et par ss olje i woken og surr hvitløk og chili et par minutter, ha i scampiene og stek dem kjapt (2-3 minutter). Ha i det alt det grønne (ja, isbergsalaten også) og la det surre sammen et minutt eller to til salaten faller sammen.

Hell vannet av pastaen, sett woken på bordet, jekk opp en Rogalandspils og sett deg i solsteiken med fastfood a la Fremad en finfin mandag i mai.

- ser godt ut, ikke sant?

Ingen kommentarer: