I dag var det vår. Det vil jeg påstå. Selv om det var frost på quisten og bilene måtte skrapes, så var det virkelig vår i ettermiddag. Og det var deilig!
Rabarbraen kikker så vidt opp over jorden og krokusen blomstrer i plenen, solen skinner, man ser alt støvet på skjenken og pianoet, og samtidig konstaterer vi at det virkelig er på tide å få byttet ut de punkterte vinduene....det er vår igjen!
En vårdag må man spise vennlig mat og siden vi hadde de aller fleste ingrediensene fra før så ble det "Urtestekte svinekoteletter med pasta og fløtesaus" i dag.
Sett på rikelig med lettsaltet vann til pastaen.
Ta et par gode håndfuller friske urter (oregano, basilikum, rosmarin) og finhakk disse sammen med et stort fedd hvitløk. Tilsett litt salt og masse pepper.
Skyll to svinekoteletter i vann og tørk godt av dem. Skjær av litt fett hvis du vil (snitt dem lett i siden så slipper du at de krøller seg under stekingen).
Skrell to fine gulrøtter og lag fine skiver med skrelleren. Kutt disse "skrellene" i 2-3 cm biter.
Kutt en fire-fem små vårløk i strimler, og strimle like godt en 8-10 gode sukkererter med det samme.
Ha passe mengde pasta (ca 200 g tørr) i det kokende vannet, og vend kotelettene i urteblandingen. Ha litt olje i varm panne og stek dem ca 2 min på hver side. Stek ferdig på svak varme.
Ha grønnsakene i sammen med pastaen de siste 3-4 minuttene. Hell av vannet og tilsett 1/2 ts buljongpulver og 1 dl matfløte. Varm opp, bland godt og servér.
Vår er fine greier.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar