onsdag, april 19, 2006

Tilbake på jobb

Åh, det var deilig med ferie! Vi hadde en skikkelig "fra-hytte-til-hytte"-tur denne påsken. I ekte Den kongelige norske turistforening ånd. Nesten da. Riktignok kjørte vi mellom dem, men de fleste ville jo være enige i at det er aaalt for langt å gå på ski.....det var ikke snø nok heller....

Først var vi tre fine dager i Drarvik hos Inge (og Jenny sov som en stein - hurra!), så var vi en dagstur på Vier hos Tversovers og til slutt var vi et par dager på Giljastølen med mormor, morfar og Pål.

Vi kjøpte et flott stykke ytrefilet av AngusArsvågen Gardsmat (1,1 kilo helstekt i ovnen med poteter, kantarellsaus og grønn salat) og hadde med på fjellet. Nå når Lyse vennlig tilbyr nesten gratis elektrisitet også i Frafjordfjellene, er det litt sprekere på matlagingsfronten.

Apropos Arsvågen Gardsmat - ta turen innom og kjøp en pølse! De selger egenproduserte pølser i kiosken, og har stor utvalg av Angus kjøtt for salg. Høres kanskej rart ut, men det er sant!
Det er ikke så dumt å miste ferjen lenger.... de selger øl og vin også, så det kan være greit å passe på at det er andre som kjører.

Mandag var det sommerfuglekspedisjon på Bærheim og bursdagsmiddag hos Ingunn, tirsdag var det 50/50 arbeidsdag og lillejenteunderholdningsoppdrag i anledning planleggingsdag i barnehagen, og i dag var det brått tilbake i virkelighetens verden. Full dag for alle mann!

I morgen skal jeg opereres....


PS: Livechekylling med pasta og grønnsaker til 2,5

Sett ovnen på 225 grader og finn frem et finfint livechebryst på ca 400 gram
Skyll kyllingbrystet i vann, og tørk det godt. Ha på litt salt og masse pepper og brun det kjapt i en varm panne.

Knus noen frisk urter (rosmarin, oregano og basilikum), og legg kyllingen over i en liten ildfast form med skinnsiden opp. Fordel urtene over og rundt kyllingen og spander en liten spiseskje fin olivenolje over det hele. Sett formen i ovnen og la den stå ca 35 minutter (stikk i kyllingen med f.eks et satayspyd, hvis saften som renner ut er helt klar er den ferdig. Hvis saften er rosafarget lar du den stå en stund til).

Skrell to-tre gulrøtter: fjern først skrellet og deretter fortsetter du å "skrelle" hele gulroten i fine spon, kutt to-tre vårløk, et fedd hvitløk, litt chili og en shalottløk (hvis du har fenikkel, blomkål, asparges, squash....eller noe annet godt, så kutter du også dette fint - det var bare litt skralt i kjøleskapet her i dag).

Kok opp vann, og kok fersk pasta med perfekt timing i forhold til kyllingene forventede ferdigstillings tidspunkt (eller når det er ca 5 minutter igjen til kyllingen er klar). Ha grønnsakene i kokevannet sammen med pastaen (!) og la det koke sammen 3-4 minutter.

Hell av vannet, og la pasta og grønnsaker dampe av seg, mens du tar kyllingen ut av ovnen og skjærer den i pene stykker. Ha ca 1 dl matfløte i pastagryten og raust med nykvernet pepper - rør rundt og servér.

Ingen kommentarer: