mandag, mars 27, 2006

Laar, Larb eller Laap

På besøk hos Karl Johan og Kari i Bangkok fikk vi stadig vekk servert varianter av en utrolig god snacks/salat som jeg blir like glad hver gang jeg kommer over. Denne hadde jeg tenkt å introdusere de uinnvidde for i dag!

I anledning Satch på loftet sitt storslagne 40 års overraskelsesparty fikk nemlig Karl Johan Thai Isan til å lage nettopp denne retten, og jeg kom endelig på å få oppskriften så og si rett fra kilden...(det vil si en bra link til en ganske autentisk variant).

Jeg har i dag den store glede å presentere en strålende god og lynrask thaisalat til glede og varme for kjente og ukjente matvrak:

LAAB

Du kan bruke hvilket som helst kjøtt - det skal visst helst være kvernet kjøtt, men jeg har stort sett fått den servert med skivet svin eller kyllingfilet, så bruk det du har lyst på!

Jeg kjøpte et stort fint stykke ytrefilet på Idsøe og skar det i tynne små skiver, men det er en lite autentisk variant (dårlig med storfe på menye i Isan provinsen). Men godt!

Jeg linker til den oppskriften jeg bruker, for den har interne linker som beskriver et par litt "spesielle" ingredienser... bare følg oppskriften og linkene.

Dette tar så og si ingen tid, er uhyre enkelt og blir knallgodt!

Server alene = snacks
Server med ris = middag

Ingen kommentarer: