Etter en hel helg på indre østlandet (stadig i ivrig kamp for å unngå såkalt fersk fisk) er det deilig å være tilbake til plussgrader og fersk fisk.
1 meter snø, 17 minus og skinnende sol er vel og bra, men man lever hverken lenge eller særlig godt uten tilgang på en breiflabbhale av god kvalitet en mandags ettermiddag.
Så det så.
Lynkjapp mandagsmiddag deluxe rappet fra Dagbladets utmerkede kjøkkeskriver Viestad
Breiflabb med asparges til tre, med pasta on-the -side
Sett ovnen på 175 grader, og del ca 4-500 gram renset breiflabb i passende stykker (dvs i fire-fem stykker). Kok opp lettsaltet vann til asparges og (fersk) pasta.
Bland 4-5 ss hvetemel, 1 ts pepper, 1 ts salt og 1 ts karripulver.
Vend fisken i melblandingen, stek den lett på alle sider, legg den i en ildfast form og sett den i ovnen 5-6 minutter.
Legg en bunt asparges i kokende vann, kok i ca 5 minutter. Legg ca 250 g pasta i kokende vann og kok den i ca 4 minutter.
Ta litt mer smør/olje i pannen, tilsett ca 1 ss finhakket sjalottløk, 2 ss sherryeddik (eller balsamico) og 1/2 dl hvitvin eller vann. La dette boble mens du ordner resten.
Hell av vannet på asparges og pasta, ta fisken ut av ovnen, ha sherrysausen i et hensiktsmessig presentasjonsmedium, skjenk opp resten av vinen og server umiddelbart!
Hvor lang tid tar dette? 20 minutter fra start til "O, du som metter...."
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar