torsdag, januar 19, 2006

Torsk og varme

I dag har det vært utrolig surt ute! Snøsluddregnhaglstormaktigkuling! Brrrr...
Inne er det deilig og varmt, og den nye ovnen vår - Scan 45 Maxi (for et elegant navn) - knitrer koselig mens regnet pisker mot rutene. Heldig er den som slipper å gå ut!

Det var 33 minusgrader i Moskva i natt, og nærmere minus 60 i Sibir. 2 grader pluss og litt sludd er egentlig helt greit.

Vi har vært litt sløve på fiskefronten i det siste, så i dag ble det god, gammaldags torskemiddag med en liten vri.

Kokt torsk med poteter, rotgrønnsaker og sprøstekt bacon.

Sett en 10-12 små poteter til koking, og kok opp en stor gryte til å trekke fisken. Gjør klar ca 600 g torsk.

Strimle 3 gulrøtter og litt persillerot, kapp endene av en neve aspargesbønner eller brekkbønner og forvell dem (hiv dem i kokende vann et par minutter), og grovhakk et stort fedd hvitløk.

Ha 2-3 ss olje i en liten gryte og ha i hvitløken når oljen er blitt varm. Ha i alle grønnsakene, krydre med salt og pepper og la det surre på middels varme noen minutter.

Legg fisken i kokende vann (med salt, pepper og et sitrongress hvis du har) og skru ned varmen, la den trekke i 8-10 minutter.

Stek fem-seks strimler bacon, skvis en halv lime over grønnsakene, legg baconet på et tørkepapir og hell fettet over i en liten skål.

Hell vannet av potetene og fisken, legg grønnsaker og bacon på et fat, og server!

Knallgod middag på 30 minutter, perfekt for arbeidsfolk!

Jenny likte best bacon, men etter at mamma drev intens kampanje for fiskens utrolige godisfaktor, så gikk en del av den ned på høykant også etterhvert.... Flinke jenta!

Ingen kommentarer: