fredag, oktober 21, 2005

Kyllingcurry

Trodde jeg hadde lagt inn denne minst en gang før, men det viser seg å være feil! Så her kommer oppskriften på Fremads beste kyllingcurry

Man tager en stor gul løk, to-tre centimeter ingefær og tre-fire fedd hvitløk og finhakker alt.

Gjør klar ca 4 - 500 gram kyllinglår (ett stort eller flere små...det er det samme). Ta av skinnet hvis du er på slanker'n. Vask hendene!

Kok opp 0,5 liter kyllingkraft eller vann og passe mengde fond/buljong. Sett kraften til siden mens du varmer 2 ss nøytral olje i en sautépanne eller en gryte.

Stek løk, hvitløk og ingefær (lukter fantastisk!) først. Brun kyllinglårene noen minutter sammen med løkblandingen og hell over kraften. Sil av en boks med kikerter og ha de i pannen/gryten sammen med kyllingen. Smak til med masse sort pepper og en eller annen sterk og god currykrydderblanding og en passelig mengde salt.

Nå skal dette stå og kose seg i ca 45 minutter.

Skjær opp en halv gul, en halv grønn og en halv rød paprika (eller så mye du vil av den fargen du foretrekker) i smale strimler.

Neste steg kan du godt hoppe over, men det forenkler selve spisingen enormt (spesielt hvis dette skal være et "sitte i et hjørne i sofaen og kose oss" type måltid)!

Ta opp kyllinglårene og plukk alt kjøttet fra beina og ta vekk skinnet. Legg kyllingkjøttet tilbake i gryten, og kast resten.

Legg paprikaen øverst i gryta og la det koke et kvarter til.

Server i store suppeskåler med en stor klatt naturell youghurt og varme pitabrød. Dette er deilig mat en guffen og kald høstkveld...



PS: det er ingen heksekunst å lage curryblandingen selv, men det krever jo at man har en del krydder i hus. I mellomtiden er f.eks Rajah Hot Curry powder lett tilgjengelig i butikkene.
Les litt om currykrydder hos Steenbergs for eksempel.

Ingen kommentarer: