Vi er en litt større familie som består av Marie, Jenny, Per Egil og Kristine. Denne bloggen er mest for allmen underholdning for adelen på Fremad og deromkring.
torsdag, august 25, 2005
Torsdag er fiskedag
Det er for så vidt de aller fleste dagene i uken, men denne uken viste det seg å være torsdag.
Jenny (som forøvrig virker ganske frisk igjen) og jeg dro rett fra barnehagen til EkoFisk på Strandkaien. Vi kjøpte torskefilet til middag, hysedeig til Jennys fiskekaker og en god slice med fiskepudding "i hånden".
Stekt torsk med kokte poteter og gulrøtter i hvitløkssmør
Skrell (økologiske) poteter og gulrøtter, legg dem i en gryte, dekk såvidt med vann, ta i en klype salt (vi bruker så lite salt at vi bruker Maldonsalt på potetene også, mer praktisk otivert enn snobbete) og kok dem møre. Husk at gulrøttene sannsynligvis er ferdige før potetene, så følg med....når gulrøttene er møre, fisker du dem opp av gryten, og har dem over i en liten gryte med en stor klatt smeltet margarin (for de gammaldagse eller god olje for de mer eventyrlystne).
Så kommer trikset: skjær opp et fedd hvitløk i tynne skiver og strø det over gulrøttene. Vend det hele godt, putt på et lokk og hold godsakene varme.
ca 500 g fin og fersk torskefilet skjæres opp i passende stykker (passende = den størrelsen som er mest praktisk å steke i din stekepanne).
Lag en blanding av hvetemel (ca 1 dl eller så) og salt (litt) og pepper (masse).
Vend fisken i melblandingen og legg den umiddelbart i varm stekepanne. Noen stykker om gangen.
Tips: Ha en ildfast form stående på en plate på lav temperatur, så kan du ta av de stykkene som er ferdig stekt etterhvert.
Fisken er ferdig når den ser ferdig ut :o) Det vil si at den faller litt fra hverandre hvis den er skikkelig fersk, eller at den har endret farge fra glassaktig til mer solid hvit, hvis du er i tvil så tar du en gaffel, bryter av en bit og smaker. Er den god er den ferdig! Den trenger sannsynligvis bare en 5-7 minutter i panna - du kan være sikker på at den er helt død allerede før du har den i pannen, det er fordelen med fileter.
Et par stykker fisk, to-tre gulrøtter, en potet og litt smeltet hvitløksmargarin/smør/olje over: knallbra!
Etterpå gikk vi på bursdagsbesøk til Sander som ble 4 år i går. Hurra!!
Per Egil spiste så mye sjokoladekake at han ble litt kvalm...
Sent, sent kom mamman på at hun hadde kjøpt hysedeig for å lage fiskekaker til knerten, og sidn vi skal reise på tur i morgen, så måtte de lages nå!
Jennys fiskekaker (ca 10 små kaker)
300 g hysedeig (eller filet som du kverner selv - to ganger gjenom kjøttkvernen)
blandes med
2 ss potetmel
og spes til passe fast deig med
ca 1 dl melk
(passe=passe konsistens til å lage små kaker av)
krydre med for eksempel:
revet muskattnøtt
karripulver
pepper
salt
Hvis du vil ha løk i så tar du ca 1/2 løk og kverner den også. Bland i før du sper med melk.
Form små boller som du trykker flate i en varm stekepanne med smør/margarin/olje
Stekes til de er pent brune på begge sider
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar