Knallhard oppstart, og det har fortsatt i samme duren i dag. Det virker som om alle bare har sittet hele sommeren og formelig verket etter å komme i gang igjen. Sukk!
Nåja, nå er det striskjorte og havrelefse i flere uker fremover (helt til hele pamilyen med mormor på kjøpet reiser til London på jobb...).
I dag var farmor her og passet Jenny, og i ettermiddag var både familien "tversover" innom en tur for å hilse på, og Hoggaen kom scooterbåren for å teste ruter. Mens pappan og Jenny gikk tversover for å hoppe i trampoline, bøyde mamman seg over sine egne gryter for første gang på lang tid. I dag var det endelig tid for Golden Risotto

2 vårløk, skiver (evnt 1 liten purre)
2 shalottløk, grovhakket (evnt annen løk)
1 fedd hvitløk, finhakket
1 gul paprika, terninger
stekes et par minutter i 1 ss solsikkeolje (eller annen nøytral olje) og 1 ss smør (eller margarin)
tilsett 2 kyllingbryst, terninger, og stek til kyllingen er lett gylden - Prior kylling.....iiiik
tilsett ca 2 dl risottoris (alce nero)og surr alt i et par minutter til
tilsett 1 dl hvitvin, noen safrantråder hvis du har, litt salt og masse sort, nykvernet pepper
nå skal du begynne å spe med ca 6-7 dl kyllingkraft (juksa litt i dag og bruker Toro kyllingbuljong som faktisk er ganske god)
Spe litt om gangen og la væsken koke inn før du heller på mer.
Hold på i ca 20 minutter og du har en supergod risotto! Det viktigste er at det ikke koker tørt.
Nå mangler det bare 1 dl eller 2 revet parmesan og en liten boks mais. Hvis du bruker fersk mais, så har du den i risottoen noen minutter før risen er ferdig. Det skal egentlig være en eller to dl usaltede peanøtter også, men vi kjørte den magre varianten med lite parmesan og uten en eneste liten nøtt i dag... ferien er med oss enda i kledelige ringer rundt livet.
Er det ikke litt merkelig at øl, som nesten bare er korn, er så næringsrikt?
Kjepphest:
Det skal være skikkelig parmesan i risotto! Ferdigrevet merakkels eller annen type ost er IKKE

Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar