lørdag, juli 09, 2005

Male, male, male

I dag har vi begynt å male huset. Fremad 111 skal endelig fremstå som den empireperlen det engang var (neppe) da tømmermesteren tømret den lille stuen til sin barnerike familie...strålende hvitt skal det bli, i stedet for den litt leie grånende "vasket med en mørk sokk" kuløren det har antatt de siste årene.
Vakkert og hvitt - for en lykke!

Men det er jo litt arbeid da...i 27 varmegrader kreves det litt spesiell innsats å male i tre-fire timer. Det kreves også barnefri, så klokka 0930 var Jenny overlatt til mormor på Sunde til begges store glede.

Lunsj - focaccia fra Ullandhaug Økologiske Gård. Dramatisk godt og enorme mengder olivenolje..mmmmmm
Kjøpte mer knust spisskummin, har blitt avhengig av dette krydderet. Plutselig smaker en del retter så mye mer genuint. Kanskje spesielt meksikanske retter.
Fersk hvitløk, avocado, juice til jenny osv, osv.. Jeg elsker den butikken!

Lurte på om jeg skulle stikke innom Kristian (rosegartneriet på sørnes) og kjøpe roser, men ombestemte meg når jeg kom på hvilken middeltemperatur vi opererer med for tiden. Blomstene på Sørnes er flotte, rimelige og holdbare. Vi prøver så sant det er praktisk mulig å kjøpe blomster hos Kristian; det er en kjemperessurs for bydelen vår at sånne virksomheter finnes!

Middag? Pizza fra Pizzabakeren på Madlaveien - Italieneren og Enkel - sammen med mormor og morfar. Jenny ÅT pizza - minst to stykker klarte hun å trykke i seg! Hun er tross alt bare ti kilo!

Ingunn kom innom med ryggsekken som Christian hadde lånt til Folgefonn-turen. Hun kom rett før leggetid og Jenny var IKKE enig i at hun skulle legge seg, så det ble nok et relativt kort besøk.

Glemte å fortelle at vi har kjøpt RIMI-vogn i dag! 399 kroner, det er en skam...

På den første var riktignok forhjulet defekt (ventilen manglet), men nummer to ser ut som veldig bra "bang for the buck".
Mormor var på Rimi i Ragbakken og handlet for oss i første omgang (siste eksemplar), neste runde var via telefon til Rimi i Badedammen (en av tre), så det krevde jo bittelitt innsats da....

Ingen kommentarer: