I går kveld var vi på rekefest hos kollega Jonas, men laget Food Story pakken for mormor og morfar før vi gikk. Farmen til Jonas&Silvia ligger utenfor Sandnes, så en frivillig sjåfør var påkrevd - det ble meg for en gangs skyld.
Nå sitter vi her i hver vår stol med hver vår PC på fanget. Nerder vi? Nei da, bare litt underlige.
I dag har vi vært i by'n og spist lunsj på tapasbar (Emilios) og lillejenta spiste calamaris og bacondadler med "begge kjegane".
Bacondadler:
1 stk fersk daddel omsvøpes med en tynn slice bacon, og legges under (eller på) grillen til baconet er sprøtt. Snu så ofte du gidder.
Lag så mange du orker, men det er både søtt og salt og krever god drikke!
Bruk noen kroner på å kjøpe skikkelig bacon - du trenger ikke så mye.
Middag: (K&PE) et stk kyllingbryst (fra Stange), marinert og grillet, en raus porsjon risotto og isbergsalat med olje og balsamico. Godt og enkelt.
Risotto (tar ca 30 min inkludert klargjøring):
1 sjalottløk, hakket
1 fedd hvitløk, hakket
2 tynne skiver bacon, strimlet
Stekes et pr minutter i varm olje - nb: løken skal ikke bli brun
ca 100g risottoris
Stekes et par minutter sammen med løk/bacon
3 dl kyllingkraft
Spes litt etter litt under omrøring. Du må røre hele tiden, og det skal ikke koke tørt!
Når all kraften er kokt inn, tilsettes
ca 1 dl hvitvin
1/2 dl fløte
en klatt med smør
2-3 smakstomater, i terninger
la det stå og putre to-tre minutter....
salt og pepper
1 kommentar:
Hm...sko bare se kossen det virka
Legg inn en kommentar