lørdag, juli 16, 2005

Alt vel allikevel!

Så kjekt at det er så mange som følger med oss...hadde vi visst det så skulle vi naturligvis gitt livstegn! Sorry asså! Beklager at det ble en øredøvende stillhet etter onsdagens lille epistel...elendigheten tok visst overhånd et øyeblikk.

Vi havnet rett og slett på legevakten med mamman i 4 tiden natt til torsdag - den handlekraftige pappaen tok mamman og den bittelillejenta under armen og durte i vei til legevakten. Nå skulle mamman repareres i en fei, vi kan ikke ha det sånn!


Den litt underlige doktorlegen hørte klagesangen, så på mamman og deretter på den bittelille jenta, skrev ut to resepter, puttet to lyserøde piller i en konvolutt og sendte oss hjem.

Torsdag: jeg sov, Jenny reiste til mormor og morfar, og pappa kjørte showet "alene" på jobben.
Middag med mormor og morfar ble levert fra magiske Thai Take-Away i Pedersgata. Alltid en reddende engel i kraftig motvind...

Fredag: et par glass vino på torsdagskvelden resulterte i finfin soving og avslappet ryggmuskulatur. Jenny hadde farmor på besøk som kombinert lekekamerat og gartner, og mamma kunne komme seg på jobben igjen.

Per Egil måtte jobbe overtid som vanlig denne uken (han har jo tross alt vakt, og er i tillegg eneste tilgjengelige tekniker på jobb), og den tidligere så elendige, men nå "akk, så meget bedre" sutrekoppen tok seg sammen og kunne kokkelere litt igjen.

Kylling fajitas

Mariner kyllingen i "Lea & Perrins " Worchestershire & Hot Pepper, romslige mengder Sweet Chili Sauce, masse hvitløk og den evigunge knuste spisskumin.

I mangel av modne avocado måtte internettet trå til og varte opp med oppskrift på Refried Beans

1 boks pinto eller svarte bønner (evnt 225 g tørre som du husket å legge i bløt kvelden før, og deretter har kokt)
Skyll av bokssmaken...spyl bønnene i masse rennende vann. Ta evnt vare på ca 1 dl av kokevannet hvis du faktisk har kokt dem selv.

2 ss sesamolje (hvis du har, evnt en annen god olje) varmes opp i en liten gryte
1 liten løk
Surr til løken er mør (5-10 min)
Tilsett
2-3 fedd hvitløk, grovhakket
bønnene
ca 1 dl kokevann/vann fra springen/grønnsakkraft
kok opp og ta gryta av varmen.

Mos alt sammen (stavmikser er genialt til denslags) og sett gryta tilbake på platen.
La det putre til alt annet er klart.

Etter maten var vi over hos naboen, der vi drakk øl og fortalte skrøner til langt på natt.

Ingen kommentarer: