tirsdag, november 19, 2013

Nå er det høytid og på høy tid

Nå er det på tide å innfri mine friske løfter om å publisere oppskriften på Red Top Chilisauce!
Kanskje den aller, aller, aller beste chilisausen på Fremad, i Stavanger, i Norge...ja, kanskje i verden! Fantastisk god - og i all hovedsak rappet fra Parragons "1000 Classic Recipes from around the world" (boken er tydeligvis tatt ut av produksjon, jeg finner ikke lenger noe å linke til) :

Her må du rett og slett måle opp og gjøre klar alle ingrediensene på forhånd, for her er det mange ting som skal i gryta på en gang. Jeg pleier å lage minst dobbel porsjon - den holder seg lenge i kjøleskapet og passer til alt!

Hakk opp et par sterke røde chili med frø og hele sulamitten (ta flere eller bruk tørket hvis du bare får tak i "puddingchili"), riv 2-3 store fedd hvitløk, en klype hot chili powder, 3 ss tomatpuré, 1 ss riseddik (sushi-eddik), 2 ss mørk soyasaus, 2 ss kinesisk risvin (eller 1 ss sherry-eddik), 2-3 ss vann og en klype melis.

Ta 1-2 ss nøytral olje en gryte (eller bruk wok'en som jeg), ha i alle ingrediensene i rask rekkefølge og rør i vei. La dette koke under omrøring i minst 5 minutter (mer hvis du gidder).
Avkjøl og server!

Server til "Crispy Fish", til samosa, til kylling, på smørbrød, til dip, på pizza....

Ingen kommentarer: