mandag, november 06, 2006

Ytrefilet av svin med grønnsaker og spagetti

Etter en lang og fredelig helg med cafébesøk og vinterklær-til-lillejenta-handlings på lørdag, og både Forus-besøk, jungelutstilling og pizza til Tversovers på søndag, var det på tide med litt seriøs jobbing og middagskoking på mandagen.

Ytrefilet av svin på tilbud på ICA + et raskt dykk i gamle "pakkeoppskrifter" resulterte i en kjapp og god høstmiddag.

Skyll og tørk godt av ca 400 gram ytrefilet (passe til to store og en liten), ha på godt med salt og pepper og sett kjøttet til side. Sett ovnen på 200 grader.

Skrell to-tre gulrøtter, og kutt dem i tynne staver (ca 4 cm lange). Del opp tre-fire aromasopp og en liten løk i skiver. Stek sopp og løk noen minutter, smak til med salt og pepper, og hold det hele varmt ved å sette det inn i ovnen (liten ildfast form med alufoile over).

Kok opp lettsaltet vann til spagettien.

Brun kjøttet på begge sider, og stek det ferdig i ovnen i ca 7-10 minutter.

Nå er det på tide å koke spagettien hvis du har en tørket variant.

Ha olje i pannen og stek gulrøttene i et par minutter. Ha over saften av en halv sitron, en god dæsj kanel og litt salt og pepper. Blir det altfor syrlig kan du ha på litt sukker (eller stevia om du vil).

Bruker du fersk pasta må den i gryta noen minutter før kjøttet er ferdig. Voila!

PS: på lørdag hadde vi nesten fastfood i heimen! Vi laget en ratatouille, stekte ferdiggrillet kylling (klipp i to, legg i form og sett den inn i ovnen sammen med grønnsakene), og serverte med potetsalat og god vin. Kjapt, trygt og ganske billig.

PPS: ratatouille på Fremadsk betyr egentlig bare at man tar alle de gode grønnsakene man har og kutter dem opp i passe biter, heller over god olivenolje, masse pepper, litt salt og et eller annet aromatisk krydder og steker i ca 30 minutter i ovnen. Genialt enkelt, og ganske enkelt genialt.

Ingen kommentarer: