fredag, februar 19, 2021

Pizzabunn

Trines pizzabunner

Vi bruker oppskriften uten starter. 1,5 ganger oppskriften er perfekt for oss fire.
Lar deigen heve så lenge som mulig, gjerne flere timer.

Overflødig deig (hvis vi har laget litt for mye), lagrer vi i plastpose i kjøleskapet opptil 1 uke.
Denne kan brukes til en runde til med pizza, eller for eksempel - bakes ut og stekes som denne foccacciaen fra Et kjøkken i Istanbul. Denne oppskriften gir uansett helt perfekt crispy-seig foccaccia.
 
Kjapt pizzafyll:
Tomatsaus eller biancasaus, mozzarella, serranoskinke + rødløk, kapers og oliven på "voksendelen"


Tomatsaus:

1 Sjalottløk, 1 fedd hvitløk, 1 ss oregano, 1-2 SS tomatpure og en boks gode, hakkede tomater.
Smak til med ketsjup eller sukker hvis det er litt for syrlig. For "Peppessmak" på sausen: la en stjerneanis koke med en stund. Kok en god stund, gjerne en halvtime eller mer.

Hvis smaken ikke sitter, kan en klunk rødvin eller litt miso (I know) gjøre susen.

NB: Ta gjerne med en parmesanskalk hvis du finner en i kjøleskuffen, la den koke med og kast den etterpå..



Ingen kommentarer: