Kokkosmakroner - I tilfelle de viste seg å være gode har vi oppskriften ..
Ingredienser
4 eggehviter
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
250 g kokos
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
250 g kokos
Fremgangsmåte
Pisk marengs av eggehviter og melis. Rør forsiktig inn vaniljesukker og kokos (se tips).
Sett små topper med to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12 min. Avkjøl kakene på stekeplaten.
Tips
Merk at vaniljesukker og kokos bare skal vendes forsiktig inn i marengsen, ellers kan marengsdeigen bli for løs i konsistensen. Stek gjerne en prøvekake. Hvis du synes den flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.
Det er lurt å la kakene avkjøle på stekeplaten fordi kakene er nokså myke når de kommer rett fra ovnen og derfor går lett i stykker.
Oppbevar kakene i tett kakeboks.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar