fredag, januar 27, 2006

Basisoppskrift erte/bønne/linsesuppe


Rappet fra Stig Juelsen, forfatter av boken "NB Sørensen" og akkurat nå kjøkkensjef på Hall-Toll. Kokeboken er forresten veldig bra, men jeg finner ikke noe om det på nettet. Mulig det bare går an å skaffe den i Stavanger? Hummersuppen er fantastisk!

Uansett...her er en basisoppskrift på erte/bønne/linsesuppe, for anledningen jazzet opp til en veritabel festforestilling med kamskjell og ristede pinjenøtter:

Hvit bønnesuppe med kamskjell og pinjekjærner

200 g carnnellini bønner (eller linser, erter og andre tørkede bønner)
3 fedd hvitløk
1 stk gulrot
100 g stangselleri
100 g fenikkel
2 stk sjalottløk
1/2 stk purreløk
1 stk laurbærblad
1/2 bunt bladpersille hakket
1,5-2 l kylling kraft
4 stk kammskjell
120 g ristede pinjekjerner
1 dl god olivenolje

Legg bønnene i vann i et døgn. Finhakk grønnsakene. Sett over en bred kjele og fres grønnsakene til de blir møre. Ha i hakket persille og laurbærblad, la det trekke i noen sekunder, tilsett så bønnene. La det koke med kyllingkraften i ca. 45 min. eller til bønnene er møre. Kjør så opp bønnene på en blender eller kjøkkenmaskin og tilsett eventuelt litt fløte og melk til suppekonsistens. Smak til med salt og pepper. Stek kammskjellet lett på hver side og legg de i bunnen av tallerknene. Hell over suppe og strø litt ristede pinjekjærner over. Ta litt god olivenolje i suppen rett før servering.

Mmmmmm...

Ingen kommentarer: